РАЗХОДИТЕ ЗА ДОСТАВКА

Доставката на търговски товари се доверява на транспортни компании. Всеки от тях самостоятелно формира транспортните тарифи, но има общи критерии при изчисляването. Казваме ви какво е включено в цената на товара и как да изчислите доставката му.

Какво е включено в цената за доставка?

Основната част от разходите за доставка на стоки са разходите за транспорт. Изчисляването на цената на автомобилния товарен транспорт зависи от много фактори:

Маршрут
Важен е не само броят на километрите, но и видът на съобщението. Международният автомобилен транспорт винаги ще бъде по-скъп от транспорта на къси разстояния. Отчита се и състоянието на пътя по трасето. Цената може да се увеличи, ако маршрутът минава през специални зони. Освен това цената ще се увеличи с голям брой необходими спирки.
Транспортни разходи
Цени на горивата. Почти винаги, когато цените на гориво се променят, цените се коригират в областта на транспортните услуги.
Разходи за поддръжка на автомобила. Поддръжката и ремонтът на превозното средство са много важни фактори, които са необходими на всяка транспортна фирма. Проверка на автомобила, смяна на консумативи и износени части - надеждните фирми винаги следят състоянието на своя автопарк.
Вид на товара
Всяка поръчка за превоз на товари е уникална. Маса, стойност, размери, температура на транспортиране и съхранение на товара - има много параметри. Поради това е невъзможно самостоятелно да се изчисли цената на превоза на товари.
Време за доставка
Експресната доставка винаги е по-скъпа от стандартната. Камионът може да се движи по платени пътища, което ще съкрати пътя и ще намали времето за доставка на товара. Ако бързината е важна, тогава препоръчваме да използвате комплектен транспорт, така че няма да чакате, както е при групажен вариант, а веднага да изпратите стоките.
Допълнителни фактори
Необходимостта от запечатване на товара, застраховката, спедицията, защитата на товара и дори времето на годината - всичко това също може да бъде включено в цената на превоза на товари.

Репутация на транспортната фирма

Много важен фактор — репутация на транспортната фирма. Компании, които работят повече от една година, като правило определят по-високи тарифи за превоз. Но в същото време такива компании могат да дадат гаранции за безопасността на товара, професионализъм на шофьорите, спедиторите и логисти, оптимално проектиран маршрут и високо ниво на обслужване. Като правило, много евтини транспортни услуги се предоставят или от напълно нови компании, които по този начин привличат клиенти, или от еднодневни компании, които могат да изчезнат с вашия товар и пари така внезапно, както са се появили на пазара.
транспортната фирма

Изводът е, че е невъзможно самостоятелно да се изчисли цената на превоза на товари във всяка компания поради много фактори, които влияят на крайната цена. За да разберете точната сума, трябва да се свържете с нашите мениджъри по телефона +359 882 399 929 или да пишете във формата за обратна връзка и нашите мениджъри ще се свържат с вас възможно най-скоро.

Ние не само се занимаваме с превоз на товари, но и събираме бисквитки, защото нищо не работи без тях..
Ок